Verwarming van de schuur

Als er verwarming gewenst is

Een schuur van de gemiddelde Nederlandse woning, is de opbergplek voor fietsen, tuingereedschap en nergens anders op te bergen rommel. Verwarming van schuren is zelden gewenst en zou vanwege de niet aanwezige isolatie zorgdragen voor hoge energiekosten. Toch zijn er situaties waarin de wens of noodzaak van een verwarmingselement aanwezig is. Bijvoorbeeld omdat er kwetsbare producten staan die door vorst schade zouden kunnen oplopen. Of omdat er in de schuur een werkplek is voor beoefening van een handvaardige hobby. Om in deze situaties de ruimte en/of de mens van warmte te voorzien zetten we een aantal opties op een rij.

Welke verwarming past bij verwarmen van een schuur

Voor het beveiligen van een (kleine) schuur tijdens vorstperioden kan worden volstaan met een kleine en voor dit doel ontwikkelde elektrische convectorkachel. Is de schuur groter in afmeting dan zal een convector met meer vermogen kunnen worden geplaatst. Zie als doel van deze convectoren allereerst het vorstvrij houden en op spaarzame momenten het tijdelijk ervaren van aangename temperatuur. Gebruik je hem structureel op hogere temperaturen, wees je dan bewust van hoge verbruiken en kosten. De werkplek in de schuur kan je het best tijdens de hobby uren van aangename warmte voorzien met een infrarood paneel. Een infrarood paneel verwarmd aanzienlijk minder de lucht maar juist de mens die zich onder of in de nabijheid van het infrarood paneel bevindt. Dat kost aanzienlijk minder energie dan de hele luchtkolom van de schuur te verwarmen.

Diverse Masterwatt opties

De juiste elektrische convector kiezen voor de schuur hangt af van de afmeting en het warmteverlies. Is de ruimte klein van stuk en moet hij alleen vrij gehouden worden van vorst, dan kan worden volstaan met een FROSTFREE convector. De FORSTFREE is speciaal voor dit soort ruimten en functie ontwikkeld  De meest logische keuze voor de wat grotere schuren zijn convectoren uit de categorie ROBUUST BASIC  of ROBUUST SMART ECO. De te kiezen convector m.b.t. het vermogen hangt af van de afmeting van de schuur en het verlies aan warmte. De beide typen hebben een ingebouwde regeling waarmee voor ieder gebruik de juiste instelling is te verkrijgen. Daarnaast zijn ze voorzien van een vorstbeveiligingsstand.

Wil je op een specifieke plek aangename warmte vanwege het uitoefenen van hobby of kluswerkzaamheden dan kan dat d.m.v. infrarood verwarming. Hiervoor zijn de Masterwatt STRONG infrarood panelen uitermate geschikt. Deze kunnen o.a. aan het plafond gemonteerd worden, waardoor ze je op de plek heerlijk verwarmen zonder de gehele schuur in temperatuur te verhogen. Dat is aangenaam en bespaart veel energie.

workspace contact offerte NTA8800