Verwarming op het toilet
Een aangenaam warm toilet, daar zijn de meningen sterk over verdeeld in Nederland. Natuurlijk hangt de noodzaak voor verwarming van een toilet sterk af van de bouwperiode van een woning. Woningen gebouwd in de laatste decennia hebben op het toilet geen verwarming meer gekregen. Door goede isolatie zijn de warmte verliezen zo gering, dat de warmte uit de rest van de woning voldoende is voor een behaaglijke toiletruimte.
Bij oudere woningen is dat soms anders. Wanneer hier de toiletten ook nog eens grenzen aan een buitengevel voorzien van een klein te openen raampje, dan is verwarming noodzakelijk.
Welke warmte past het best
We zitten (of staan) in deze ruimte vaak maar een beperkte tijd. Het is dus niet noodzakelijk om 24/7 het hoogste comfort te realiseren. Een beetje minder kan dus best en bovendien is zo’n toiletruimte relatief klein in oppervlak. Is de ruimte aanwezig dan kunnen we volstaan met een kleine convector. Deze levert snel warme lucht waardoor de ruimte in korte tijd verwarmd wordt. Convectoren zijn bij uitstek geschikt voor het snel verwarmen van kleine ruimten, zoals het toilet. Ze kunnen daarmee voldoen aan de specifieke vraag, warmte leveren wanneer dit gewenst is. Daarmee is deze oplossing ook energie efficiënt.
Diverse Masterwatt opties
De juiste elektrische convector kiezen voor het toilet is slechts een kwestie van smaak. De meest logische keuze zijn convectoren uit de categorie ROBUUST of ROBUUST SMART ECO. Een convector met een vermogen van 500 watt is vrijwel altijd voldoende en daarmee is ook het formaat klein van stuk. De beide typen hebben een ingebouwde regeling waarmee voor ieder gebruik de juiste instelling is te verkrijgen. Daarnaast hebben ze een vorstbeveiligingsstand waardoor in sterk afkoelende toiletten de warmte op een minimale waarde wordt vastgehouden.