Elektrische warmte inspiratie voor de Hollandse keukens

Het verwarmen van de keuken lijkt zo simpel. Zo simpel dat men er nauwelijks over nadenkt. Meestal in onze moderne woningen van de laatste decennia, is hij als open ruimte verbonden met de woonkamer. Toch verschilt de behoefte aan warmte daadwerkelijk veel met plekken in de woonkamer. In nog vele oude woningen of op boerderijen is de keuken een aparte ruimte en gescheiden van de woonkamer. In deze situaties is efficiënt verwarmen op het gewenste tijdstip wel heel belangrijk.

Welke warmtebehoefte heeft de mens in de keuken

Velen denken dat een ruimte vullen met lucht van twintig graden verwarmen is en dat de daarin verblijvende mens daar immer tevreden mee is. De werkelijkheid verteld wat anders. Wij, de mens heeft door de dag verschillende behoeften aan warmte. In onze woning is de behoefte aan warmte totaal verschillend tijdens actieve en inactieve momenten. Het grootste deel van de tijd dat wij in de keuken verblijven bestaat uit actieve momenten.

Wanneer wij enige arbeid verrichten draait onze interne motor en produceert daarmee warmte. Daardoor is er minder behoefte aan toegevoegde warmte, oftewel de verwarming in de keuken hoeft minder hard te stoken. Naast onze eigen productie van warmte, wordt er vaak ook nog eens warmte toegevoegd door het bereiden van onze warme maaltijd. Kortom tijdens deze fase is er in de keuken minder behoefte aan verwarming.

De verschillende situaties

Open keuken

Is de keuken open verbonden met de woonkamer dan is het reguleren van warmte met een cv-installatie vaak uitgesloten. Wanneer verwarming van deze verblijfsruimten door middel van individuele elektrische radiatoren of elektrische convectoren geschied, kan de keuken wel tijdelijk op een lagere temperatuur worden afgesteld.

Daarvoor moet de elektrische verwarming wel voorzien zijn van een eigen bediening.

Niet open keuken

Gaat het om verwarmen van de keuken in een oude woning, waarbij de keuken niet open verbonden is met de woonkamer, dan moeten er andere eisen gesteld worden aan het verwarmingssysteem. Hiervoor zijn individuele lokale elektrische radiatoren veel beter geschikt dan een traditioneel cv-systeem. Deze elektrische radiatoren kunnen uitsluitend worden gebruikt indien men er verblijft of werkzaamheden verricht. Tijdens alle andere momenten kan men daar op een lagere basis temperatuur draaien.

Woonkeuken

Gaat het om een woonkeuken, de plek waar bewoners vele uren aan de keukentafel doorbrengen, dan moet de verwarming individueel bediend kunnen worden en moet het warmte geven aan de inactieve mens. In deze situatie kan een lokale elektrische radiator het beste worden ingezet. Men gebruikt hem individueel op de tijden dat het wenselijk is. Zijn er vele momenten van inactiviteit, zittende aan de keukentafel, dan zou het bijplaatsen van een infrarood paneel boven de keukentafel een efficiënte en comfortabele oplossing zijn. Zonder de gehele keuken op temperatuur te houden kan er zo eenvoudig comfort gerealiseerd worden via de stralingswarmte van het infrarood paneel.

Onze elektrische afgifte systemen

Masterwatt heeft een breed scala radiatoren die geschikt zijn om individueel de keuken te voorzien van aangename warmte. In deze serie heeft u de keuze uit de MONDO, de SUBLIME, de MODERN. Al deze elektrische radiatoren zijn radiatoren met warmteopslag en geven 50% stralingswarmte en 50% convectiewarmte. Daarnaast kan u ook kiezen voor de STORAGE ONE accumulatie radiatoren. Deze slaan de warmte op en geven na uitschakeling nog anderhalf uur warmte af. Ook bij het selecteren van het juiste infrarood paneel heeft u de keuze uit de STRONG serie. Dit zijn aluminium poedercoat panelen. De serie GLASS zijn panelen in glas uitgevoerd. Hierbij gaat het om eigen smaak. Kies je voor verwarmen door middel van elektrische convectoren dan zijn de ELEGANCE PLUS een mogelijkheid.

De bediening kan zowel met ingebouwde thermostaat als met een separate HOME BASIC of HOME CONTROL kamerthermostaat die draadloos de radiator of convector aanstuurt. Indien er ook een infrarood paneel geplaatst wordt kan deze draadloze thermostaat beide producten aansturen.

workspace contact offerte NTA8800