Hoe kan je een magazijn verwarmen

De situatie bepaald de mogelijkheden

Het is moeilijk om voor magazijnen een eensluidend advies op te stellen. Een bedrijf in de voedingsmiddelen vraagt mogelijk een andere oplossing dan een bedrijf in de auto materialen. Wel kunnen we voor ieder magazijn vaststellen dat de operatieve temperatuur aanmerkelijk lager kan zijn dan in onze woningen. Er wordt arbeid verricht en zij die in het magazijn werken vertonen een bepaalde mate van activiteit. Daardoor heeft de mens aan een lagere temperatuur genoeg. Dat scheelt uiteraard veel energie en kosten en kan dus in sommige gevallen zelfs noodzakelijk zijn vanwege bederfelijke waar. Hier kan de temperatuur zelfs zo laag zijn dat comfortabele arbeidsomstandigheden onder druk staan. In vele magazijnen is tevens sprake van een balie situatie. De plek waar zowel personeel als klanten zich het meest ophouden. Deze plek vraagt wel om  comfortabele warmte. Daarom leent deze specifieke plaats in het magazijn zich uitstekend om in te vullen met stralingswarmte via infrarood panelen of hoogtestralers.

Welke verwarming past bij magazijnen

De invulling voor verwarming hangt af van onder andere de grootte, de soort branche en de werkzaamheden. Ook de hoogte van de ruimte is van belang bij het maken van de juiste keuzes. In vele gevallen moet het magazijn voorzien worden van een bepaalde wenselijke of noodzakelijke temperatuur. In relatief kleine en niet al te hoge magazijnen zou dit gerealiseerd kunnen worden met elektrische radiatoren en/of convectoren. Is de afmeting groter en hoger dan komen we al snel terecht in verwarming d.m.v. elektrische lucht-heaters die mogelijk aangevuld dienen te worden met elektrische luchtgordijnen in de nabijheid van toegangs- of overheaddeuren.

Op de positie van de balie, waar klanten en personeel zich het grootste deel van de tijd bevinden, kan gekozen worden voor verwarming met infrarood panelen of hoogtestralers. Infrarood past uitstekend indien het plafond zich op normale hoogte (2,50 meter) bevindt. Deze hebben in afstand een beperkte functionaliteit. Is de afstand groter dan kunnen elektrische hoogtestralers benut worden. Deze categorie verwarmingsproducten verwarmen d.m.v. stralingswarmte, net als de zon verwarmen ze de daar verblijvende mens en niet de luchtkolom. Daarom kan dit uitstekend gecombineerd worden in een ruimte die in temperatuur lager staat ingesteld.

Diverse magazijn verwarmingsopties

Voor kleinere magazijnen zijn elektrische convectoren en/of elektrische radiatoren vaak toereikende verwarmingsoplossingen. De meest logische keuze zijn elektrische convectoren uit de categorie ROBUUST BASIC  of ROBUUST SMART ECO en of elektrische radiatoren uit onze series MONDO of SUBLIME. Als alternatief is ook de elektrische radiator STORAGE ONE mogelijk. Deze radiatoren hebben een hoge mate van accumulatie en geven na uitschakeling nog lange tijd warmte af.

Is het magazijn groter in afmeting, dan zijn onze elektrische heaters NEVADA uitstekende producten ter invulling. Deze zijn in vele vermogens te verkrijgen. Om veel en onnodig warmteverlies tegen te gaan bij regelmatig opengaande toegangsdeuren kan je elektrische luchtgordijnen uit de series AEGIS en/of EASY toevoegen. Is er in het magazijn tevens een overhead deur dan kan het industriële luchtgordijn CILERA benut worden.

Verwarming bij de balie

Wil je bij de balie aangename warmte voor personeel en klanten, dan kan dat d.m.v. infrarood verwarming. Hiervoor zijn de Masterwatt STRONG infrarood panelen uitermate geschikt. Is het optionele plafond voor plaatsing hoger dan 2,50 meter, dan is er nog de mogelijkheid om de balie te voorzien van hoogtestralers. Onze elektrische hoogtestraler SPOT kan vanaf 3,5 tot 8,0 meter nog zorgen voor behaaglijke stralingswarmte aan de balie.

workspace contact offerte NTA8800