Elektrische badkamer verwarming

De badkamer is dé plek waar warmte overdadig en vooral behaaglijk moet zijn. De moderne luxe badkamer wordt dan ook steeds meer als wellness plek ingericht. Bovendien is het de plek waar we zonder kledij het meest kwetsbaar zijn voor koude invloeden. Toch zijn de meeste badkamers niet of nauwelijks te regelen als het om warmte gaat. Of de verwarming loopt de gehele dag mee met de rest van de installatie, hetgeen zeker niet energiezuinig is, of op het moment dat je hem aanschakelt ontdek je dat de cv-ketel niet in bedrijf is omdat de woonkamer reeds op temperatuur is.

De badkamer is een piekafhankelijk vertrek. De meeste bewoners gebruiken hem in de ochtend tussen 6 uur en 9 uur, daarna uren lang niet en mogelijk in de avond nog iemand na het sporten. Dan zou het toch ook logisch zijn als we de warmte behoefte zouden kunnen benutten tijdens deze piekmomenten en niet de gehele dag. Met cv-systemen blijft dat lastig maar met elektrische badkamerverwarming is dat geen enkel punt.

Het oog wil natuurlijk ook wat

De zorgvuldig en luxe ontworpen badkamer is in vele woningen een lust voor het oog. Het is naast de luxe keuken het paradepaardje van onze huizen. Zoals we al zeiden onze eigen wellness plek. Daar passen natuurlijk ook geen standaard radiatoren bij. Sommigen opteren de welbekende elektrische badkamer radiatoren (Handdoekradiator) andere willen snel reagerende elektrische vloerverwarming of kiezen voor elektrische infrarood verwarming via panelen of verwerkt in de spiegel. Maar deze vormen van verwarming kunnen ook in samenhang gecombineerd worden. Zorgvuldig gekozen zijn de oplossingen niet alleen fraai maar zorgen ze ook voor zeer behaaglijke warmte.

Ventilatie en verwarmen een twee-eenheid

In badkamers wordt het meeste vocht geproduceerd, dat snapt iedereen. Warmte en ventilatie kunnen in samenhang zorgen voor het snel reduceren van het vochtniveau. Bij de keuze van de soort verwarming kan het belangrijk zijn of deze twee disciplines gezamenlijk de juiste rol kunnen vervullen. Ruim ventileren (stand 3) en hoge temperaturen warmte kunnen vochtproblemen en schimmels voorkomen. Daarnaast zullen vele badkamer producten langer blijven functioneren en in goede staat blijven.

Badkamer verwarming in de oudere woning

Oudere woningen en daarmee vanzelfsprekend ook de badkamer in deze woningen hebben meer verwarmingsvermogen nodig. Indien in deze woning de badkamer nog niet is voorzien van mechanische ventilatie is het dringende advies dit eerst toe te voegen. Elektrische badkamer radiatoren komen mogelijk hier capaciteit te kort. Hier zou een combinatie van meerdere toepassingen een oplossing kunnen zijn, Bijvoorbeeld de elektrische badkamer radiator gecombineerd met elektrische vloerverwarming. Of elektrische verwarming gecombineerd met cv-warmte.

Badkamer verwarming in All Electric nieuwbouw woningen

In de huidige nieuwbouw woningen die binnen elke norm als All Electric worden uitgevoerd, is elektrische verwarming de enige juiste comfortabele badkamer oplossing. Het gros van de verblijfsruimten zijn hier uitgevoerd met laag temperatuur verwarming veelal verwerkt in vloerverwarming. Zowel de temperatuur als de traagheid van het systeem zijn daarmee ongeschikt voor het gebruik  van warmte in de badkamer. Elektrische verwarming is hierin veel beter en kan snel de juiste vraag realiseren en de badkamer voorzien luxe en behaaglijke warmte. Hoe men dat doet maakt weinig uit. Het noodzakelijke vermogen is klein en dus kan zowel de elektrische badkamer radiator, elektrische vloerverwarming of infraroodpanelen en spiegels dit naar keuze en behoefte invullen. Zelfs combinatie van deze producten kunnen hier worden benut.

Een groot assortiment elektrische badkamer verwarming

Masterwatt heeft vele mogelijkheden om de badkamer elektrisch te verwarmen. Zoals de CALOR handdoek radiatoren in diverse uitvoeringen. De CALOR Splash heeft de hoogste veiligheidsklasse (IP 67) en kan daardoor op vrijwel iedere plek in de badkamer worden toegepast. De CALOR Dry heeft als specifiek pluspunt, zijn zeer snelle opwarming. Daarnaast is de thermostaat hoger in de radiator geplaatst waardoor hij eenvoudiger is af te lezen en in te stellen. De TOWELRAIL is een handdoekradiator van aluminium en is voorzien van anti corrosie laag.

Wil je de verwarming in de badkamer invullen met infrarode warmte, dan zijn de STRONG en GLASS panelen een goede keuze voor behaaglijke warmte. De mooiste infrarood verwarming voor in de badkamer is de MIRROR. Spiegel en verwarming ineen.

Maar ook voor hen die niets zichtbaars in de badkamer willen hebben als het om verwarming gaat, kunnen bij ons terecht. De TOPFLOOR mat elektrische vloerverwarming zorgt voor een heerlijke warme vloer en warme badkamer. Zoals wij reeds eerder aangaven zijn ook combinaties van deze producten mogelijk.

 

 

workspace contact offerte NTA8800