Sinds kort hebben wij aan het toch al uitgebreide productprogramma een nieuwe categorie toegevoegd. Een serie elektrische luchtverwarmers voor industriële toepassingen. Nu we steeds minder gebruik kunnen of mogen maken van gasgestookte producten is ook voor deze sector een volledig elektrische oplossing een uitkomst. Daarnaast zien we dat bedrijven in toenemende aantallen zelfstandig elektrische energie opwekken omdat ze hun daken hebben voorzien van zonnepanelen.

Voor diverse industriële situaties is elektrische luchtverwarming een zeer goede oplossing. Wanneer een ruimte groot en hoog is, kunnen luchtheaters een zeer comfortabele en efficiënte oplossing zijn. Voor magazijnen en showrooms waar zeer regelmatig grote deuren open en dichtgaan bestaat er dan ook geen betere. Zonder een uitgebreid leiding netwerk van aardgas of centrale verwarming, zijn luchtverwarmers veel eenvoudiger te plaatsen op de juiste plek. Daarnaast zijn deze luchtheaters ook goed te combineren met de SPOT warmtestralers waardoor er een combinatie van convectie- en stralingswarmte ontstaat.

Luchtverwarming kent een grote diversiteit. Voor winkels met veel of vaak openstaande deuren zijn de zogenaamde luchtgordijnen een uitstekende aanvulling op het verwarmingssysteem. Met hun verticale warme luchtkolom houden ze de warmte binnen en de kou buiten. Zodoende kunnen bezoekers en personeel zelfs wanneer de deuren openstaan genieten van een aangenaam thermisch comfort.

Via de onderstaande beschrijvingen maakt u kennis met onze mogelijkheden

Luchtgordijn EASY

Is een klein model luchtgordijn die gemaakt is om rechtstreeks boven een (schuif)deur te hangen. De optimale uitblaashoogte is 2,2 meter. Dit luchtgordijn is in 4 breedtematen verkrijgbaar: 1,0-1,5-2,0 en 2,5 meter.

Middels plafond- of muurbevestiging is de EASY te bevestigen. Met de Base bediening of Base bediening draadloos kan de EASY aangestuurd worden. De keuze voor de bediening kan achteraf niet meer worden gewijzigd. Als optie kan er op de EASY een deur contact (deur open, luchtgordijn aan) en een thermostraat worden aangesloten. Dit model is uitermate geschikt voor kleine (winkel)panden zoals boetiekjes, kleine buurtsupermarkten, hotels en restaurants.

Luchtgordijn AEGIS OPBOUW

De Aegis opbouw is de volwassen broer van de EASY. Met een hoger vermogen en meer luchtverplaatsing is dit een luchtgordijn welke uitstekend geschikt is voor bijvoorbeeld bouwmarkten, warenhuizen, tuincentra en beurshallen. Met andere woorden, alles met een grootte ruimte erachter. De AEGIS is alleen te bedienen met de bedrade Base bediening. Met de bediening is het mogelijk om 2 luchtgordijnen te bedienen. Op dit luchtgordijn kan optioneel ook een thermostaat of deurcontact worden aangesloten. De AEGIS is verkrijgbaar in 4 breedte maten: 1,0-1,5-2,0 en 2,5 meter, de ideale uitblaashoogte is 3,0 meter.   

AEGIS INBOUW variant

Dit model is vergelijkbaar met de AEGIS opbouw, echter voor de klant, is na het inbouwen, alleen het rooster zichtbaar. De ideale uitblaashoogte is 2,8 meter. Dit model is verkrijgbaar in 3 lengtematen: 1,0-1,5 en 2,0 meter.

CILERA luchtgordijn voor het grote werk

Deze industriële luchtgordijnen zijn uitstekend geschikt voor loodsen, productielocaties  en industrie. Grote locaties waar regelmatig overheaddeuren open en dicht gaan. Deze luchtgordijnen zorgen er voor dat de warmte binnen blijft en er daardoor meer comfort is voor medewerkers. De CILERA wordt inclusief Ditronic Touch thermostaat geleverd. Met het optionele deur contact is het mogelijk om het luchtgordijn automatisch aan te laten schakelen wanneer de deur opent. De units zijn ook te koppelen als Master/Slave. Wanneer de units verticaal worden geplaatst is er ook een aanrijbeveiliging beschikbaar welke de Cilera beschermt tegen mechanische schade door bijvoorbeeld vorkheftrucks en pompwagens. Wij hebben 2 uitblaashoogtes opgenomen in de brochure, 3,6 en 5 meter. Andere hoogtes zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Luchtheater NEVADA

De NEVADA is de opvolger van de Air Booster. De NEVADA heeft een groter assortiment in vermogen (4,5 tot 20 kW) beschikbaar en de luchtverplaatsing is aanzienlijk meer! De Econ bediening wordt meegeleverd, waarmee de ventilator in 3 stappen kan worden geregeld en het vermogen in 2 stappen. Als optie kan er een thermostaat op de luchtverwarmer worden aangesloten. De Nevada kan uitstekend worden gecombineerd met de luchtgordijnen.

Wij helpen u graag met uw keuze voor luchtverwarming

Mogelijk is dit voor u een nieuwe tak van sport of twijfelt u over toepassing of het kiezen van het juiste vermogen. Neem dan gerust contact op met onze specialisten, zij helpen u professioneel en graag bij het kiezen en berekenen van uw luchtverwarmingsoplossing. Masterwatt is niet voor niets dé specilaist in elektrische verwarming. Bel ons op 085 – 303 7450 of mail naar info@masterwatt.nl Ook voor elektrische luchtverwarming is Masterwatt de juiste partner. Meer informatie, kijk op www.masterwatt.nl

workspace contact offerte NTA8800