Verwarming van een loods

Wat verstaan we onder loods

Onder de naam loods verstaan we letterlijk, opslagplaat. Vrijwel altijd één laags die soms gebruikt wordt als werkplaats of ruimte voor creatieve en kunstenaars.  Dat betekent dat de invulling voor verwarming ook voor meerdere doeleinden moet worden ontworpen. Indien hij slechts als opslagplaats wordt gebruikt, dan kan de loods over het algemeen op vrij lage temperatuur worden gehouden. Verblijft een of meerdere personen zich met enige regelmaat in de ruimte voor het uitoefenen van hobby of werk, dan moet de loods snel naar een behaaglijk klimaat worden getrokken. De juiste invulling hangt natuurlijk ook sterk van de afmeting, hoogte en de mate isolatie oftewel het energieverlies. De meeste loodsen scoren op het punt van isolatie vrij matig tot slecht. De invulling voor verwarmen behandelen we hieronder vanuit verschillende praktijksituaties.

Verwarmen van een loods als opslagplaats van goederen

Wanneer de loods uitsluitend wordt benut voor opslag van goederen, dan kan verwarmen volstaan met het op een relatief lage temperatuur houden van de ruimte. Deze wordt hooguit een enkele keer hoger vereist wanneer de mens er langdurig werkzaamheden verricht. Indien de loods op deze wijze wordt gebruikt, dan kan hij het best verwarmd worden met elektrische luchtheaters.

Verwarmen van de loods als creatieve werkplaats

Wanneer de loods ook voor andere doeleinden wordt gebruikt, mensen er regelmatig gedurende langere tijd werkzaamheden verrichtten, moeten we met andere comfort technische zaken rekening houden. Vanwege de matige wijze van isolatie en hoge warmteverliezen, kan het beste gekozen worden voor een verwarmingsoplossing die met relatief veel vermogen snel de ruimte tijdelijk op temperatuur brengt of van comfortabele stralingswarmte voorziet. In de vele uren dat hij niet door mensen wordt benut kan men de temperatuur op lage waarde bewaken. Ook hier kan gekozen worden voor verwarming d.m.v. elektrische luchtheaters die gecombineerd zouden kunnen worden met stralingswarmte die verkregen kan worden door plaatsing van elektrische hoogtestralers. Hoogtestralers leveren stralingswarmte voor de daaronder werkzame mens zonder de luchtkolom te verwarmen. Je kunt het vergelijken met de aangename warmte van de zon, begin maart, bij een buitentemperatuur van amper 10 graden. Behalve aangenaam is dit ook economisch gunstiger.

Loods verwarmingsopties

Voor de verwarming van een loods zijn onze elektrische heaters NEVADA uitstekende producten ter invulling. Deze zijn in vele vermogens te verkrijgen. Om veel en onnodig warmteverlies tegen te gaan bij regelmatig opengaande toegangsdeuren kan je elektrische luchtgordijnen uit de series AEGIS en/of EASY benutten.

Stralingswarmte d.m.v. hoogtestralers

De zuinige en aangename warmte voor de aanwezige mens kan worden verkregen via de elektrische hoogtestraler SPOT. De SPOT levert zeer aangename stralingswarmte zonder dat de hele luchtkolom ermee wordt opgewarmd.

* laat u goed voorlichten over de juiste invulling, het zal in de meeste gevallen uitsluitend d.m.v. krachtstroom gerealiseerd moeten worden.

 

 

workspace contact offerte NTA8800