Verwarming van een garage

Als er verwarming gewenst is

Een garage verwarmen bestaat meestal uit het continu op een lage temperatuur houden of de ruimte bescherming tegen vorst. Een garage kan een onderdeel zijn van een twee onder één kapwoning of elders gesitueerd zijn als garagebox. In beide situaties moeten we u wijzen op relatief veel warmteverliezen, waardoor het continu verwarmen op relatief hogere temperaturen veel energie en kosten met zich zou kunnen brengen. Vasthouden van een lagere temperatuur of beveiligen tegen vorst is de meest gebruikte voor garages. Daarnaast moet verwarming tijdens korte momenten van gebruik wel snel kunnen voorzien in aangenamere temperaturen. In beide situaties bestaat de kans dat de garage ook benut wordt voor uitoefening van en hobby of het uitvoeren van terugkerende kluswerkzaamheden. Voor die situaties zijn er aanvullende opties die wel voor aangename warmte zorgen voor de aanwezige mens zonder de gehele luchtkolom te hoeven verwarmen.

Welke verwarming past bij verwarmen van de garage

De garage heeft in de meeste gevallen aan een lagere temperatuur voldoende of wordt op vorst beveiligd. Elektrische convectoren zijn hiervoor een goede verwarmingsmethode. Gebruik je hem structureel op hogere temperaturen, wees je dan bewust van hoge verbruiken en kosten. Een werkplek in de garage kan je het best tijdens de hobby uren van aangename warmte voorzien met een infrarood paneel. Een infrarood paneel verwarmd aanzienlijk minder de lucht maar juist de mens die zich onder of in de nabijheid van het infrarood paneel bevindt. Dat kost aanzienlijk minder energie dan de hele luchtkolom van de garage te verwarmen. Ook wanneer de garage een elders te benutten garagebox is kan met deze methode de verwarming worden gerealiseerd.

Diverse Masterwatt opties

De juiste elektrische convector kiezen voor de garage hangt af van de afmeting en het warmteverlies. De meest logische keuze voor de garage zijn convectoren uit de categorie ROBUUST BASIC  of ROBUUST SMART ECO. De te kiezen convector m.b.t. het vermogen hangt af van de afmeting van de schuur en het verlies aan warmte. De beide typen hebben een ingebouwde regeling waarmee voor ieder gebruik de juiste instelling is te verkrijgen. Daarnaast zijn ze voorzien van een vorstbeveiligingsstand.

Wil je op een specifieke plek aangename warmte vanwege het uitoefenen van hobby of kluswerkzaamheden dan kan dat d.m.v. infrarood verwarming. Hiervoor zijn de Masterwatt STRONG infrarood panelen uitermate geschikt. Deze kunnen o.a. aan het plafond gemonteerd worden, waardoor ze je op de plek heerlijk verwarmen zonder de gehele schuur in temperatuur te verhogen. Dat is aangenaam en bespaart veel energie.

workspace contact offerte NTA8800