Verwarmde bijkeuken en/of berging

De bijkeuken en berging zijn van die verblijfsruimten waar je ten aanzien van verwarmen geen eenduidige oplossing voor kan geven. De ene heeft de wens om deze ruimte permanent van warmte te voorzien. Terwijl de ander vindt dat deze ruimte het liefst wat koel gehouden zou moeten worden en uitsluitend bij langdurige kou er warmte gerealiseerd zou moeten worden. Alles hang natuurlijk af hoe deze ruimten door hun bewoners worden benut. Daarom gaan we in ons advies van meerdere scenario’s uit en bieden we opties voor ieder gebruik en wens.

Temperatuur

Een vaste waarde voor verwarmen van bijkeuken/berging is de temperatuur. Of die hoog of minder hoog moet zijn, het gaat altijd over een gewenste temperatuurwaarde. Het verwarmen van de mens is hier niet of nauwelijks een factor. Met deze constatering kunnen we warmteoverdracht door middel van straling loslaten. En indien de ruimt dan een beperkte afmeting heeft is verwarmen met een elektrische convector een uitstekende optie.

Inpandige bijkeuken/berging op kamertemperatuur

Is de bijkeuken/berging inpandig gesitueerd en wilt men hem verwarmen op kamertemperatuur, dan zou de eerste optie een Masterwatt ROBUUST of ROBUUST SMART ECO convector kunnen zijn. Voor een ruimte met geringe afmeting is dit een uitstekende convector. Een andere optie is de Masterwatt ELEGANCE PLUS convector. Deze heeft een vlakke voorplaat en ziet er mede hierdoor luxer uit. Uw keuze wordt dus bepaald door het esthetische. Alle convectoren hebben een ingebouwde regeling (thermstaat) en zijn voorzien van vorst en open raam detectie.

Toepassen in nieuwbouw projecten

Wanneer men bezig is met nieuwbouw projecten zou het mogelijk toch beter kunnen zijn om hier een Masterwatt elektrische radiatoren te gebruiken. De meeste elektrische radiatoren van Masterwatt gebruiken minder energie dan convectoren of radiatoren van andere partijen. Ze zijn voorzien van kwaliteitsverklaringen en kunnen van toegevoegde waarde zijn in energieprestatieberekeningen.

Inpandige bijkeuken/berging die koel maar vorstvrij moet blijven

Andere gebruiken van bijkeukens en berging zijn gebaseerd op het creëren van relatief koele ruimten. IS dat uw situatie dan kan u dat temperatuur technisch beveiligen door een convector waarop u de ingebouwde thermostaat instelt op bijvoorbeeld 10 graden. Zo zal het er niet gaan vriezen en blijft de ruimte op een voor gewenste waarde. Ook hier kunnen ROBUUST, ROBUUST SMART ECO of ELEGANCE PLUS convectoren voor worden benut.

Verwarmen van een matig geïsoleerde vrijstaande berging

Wil je een vrijstaande berging met matige isolatie gaan verwarmen, dan adviseren wij die uitsluitend op basis van vorstvrij te gaan benutten. Met een enkele keer gebruikmakend van extra warmte en hogere temperaturen is de berging ook ten aanzien van elektra verbruik in de hand te houden. Ook hier kunnen ROBUUST, ROBUUST SMART ECO of ELEGANCE PLUS convectoren voor worden benut. Voor een kleine berging kan je hiervoor ook de FROSTFREE convector toepassen.

workspace contact offerte NTA8800