Kantoor verwarmen

Het verwarmen van kantoren is niet eenvoudig. Het thermisch klimaat op kantoor is een van de meest bekritiseerde items. Hiermee gaat tevens kostbare productiviteit verloren. Te koud, te warm, te droog, te vochtig, het is zelden voor iedere individu tot volle tevredenheid. Elektrische verwarming zou in vele situaties een uitstekend alternatief kunnen zijn. Dat komt doordat elektrische verwarming in staat is individuele locaties van de eigen gewenste warmte te voorzien in tegenstelling tot de logge cv-systemen. Daarnaast leveren cv-systemen tegenwoordig vrijwel uitsluitend lage(re) temperaturen, waardoor er geen sprake meer is van stralingswarmte. Met elektrisch verwarmen is deze wel aanwezig en kan op iedere gewenste locatie individueel worden ingezet.

Radiator meestal de juiste keuze

Om in kantoren het juiste thermische klimaat te realiseren, zijn elektrische radiatoren vaak de juiste keuze. Ze kunnen goed verdeeld op basis de aanwezige werkplekken worden geplaatst. Elektrische radiatoren geven een gelijk percentage stralings- en convectiewarmte af. Stralingswarmte is vaak het belangrijkste bij de stilzittende kantoormedewerker voor het verkrijgen van thermische behaaglijkheid. En omdat dit bij elektrische radiatoren individueel kan worden bepaald, is de kans veel groter dat iedereen in zo’n kantoor zijn eigen gewenste thermische klimaat kan ervaren.

Modern, efficiënt en zuinig in gebruik

Natuurlijk zijn onze elektrische radiatoren moderne fraai uitgevoerde top producten. Er is een grote keuze in typen en modellen, allen met hun eigen specifieke kwaliteiten. Met de MONDO lichten wij er eentje voor u uit. De MONDO is modern, strak en slim uitgevoerd. De MONDO is bijvoorbeeld voorzien van een ingebouwde aanwezigheidssensor, een ingebouwde klokthermostaat en voorzien van een open raamsensor. Hierdoor kan de radiator benut worden wanneer nodig en beschermd hij u voor onnodige warmte en energieverbruik. Maar naast de MONDO hebben we nog een aantal zeer goede radiator modellen die uitstekend zijn geschikt om kantoren van de juiste warmte te voorzien zoals, de SUBLIME, de MODERN en de STORAGE ONE.

Infrarood verwarming, de oplossing voor kantoortuin medewerkers

In de moderne kantoortuin omgeving is het verkrijgen van thermische behaaglijkheid nog een stapje moeilijker te verkrijgen met cv-systemen. In deze situaties zit men lang niet altijd in de directe nabijheid van een radiator. Hier is men nog meer gebaat bij individueel inzetbaar te verkrijgen warmte, afgestemd op de eigen behoefte. Om in deze situatie te voorzien is verwarmen d.m.v. infrarood panelen de oplossing. De RASTER infrarood panelen kunnen in het systeem plafond boven de werkplek van de kantoormedewerker worden geïntegreerd. Om hem of haar van een compleet eigen thermisch klimaat te voorzien kan de RASTER worden aangevuld met de MESA. De MESA wordt onder het bureaublad gemonteerd en zorgt voor stralingswarmte voor de lichaamsdelen onder het bureau. Beide zij individueel te bedienen en verwarmen uitsluitend wanneer de medewerker aanwezig is en daar behoefte aan heeft. In de kantoortuin kan dit uitstekend gecombineerd worden met de elektrische radiatoren die aan de wanden zijn geplaatst.

Voordelen elektrisch verwarmde kantoren

  • Individueel te verkrijgen warmte
  • Snel lokaal inzetbaar
  • Leveren groot aandeel behaaglijke stralingswarmte
  • Niet afhankelijk van beschikbare wanden
  • Kan geïntegreerd worden in systeemplafonds
  • Beveiligd tegen onnodig gebruik
  • Hoger medewerker tevredenheid

workspace contact offerte NTA8800