Elektrisch verwarmen van het thuiskantoor

2020 is het jaar waarin we plotsklaps ons werk vanuit eigen huis moesten gaan verrichtten. Toen Corona in maart de kop opstak ging dat gepaard met de intrede van de lente. Veel mooi en zonnig weer met direct al aangename buitentemperaturen. We werkten aan de keukentafel, want het was toch van tijdelijke aard. Maar het werd zomer, herfst en de tweede golf diende zich aan.

Thuiswerken werd het nieuwe normaal en zal ook bij einde van Corona niet meer volledig verdwijnen. De keukentafel blijkt geen structurele oplossing en een vrijstaande slaap- of zolderkamer is ondertussen ingericht als goed ingericht thuiskantoor. Een goed bureau en bureaustoel zijn aangeschaft, allemaal om het werkcomfort te optimaliseren. Maar hoe verwarm je die nieuwe werkplek aangenaam, zonder de rest van het huis op te laten lopen tot tropische oorden.

De nadelen van de centrale verwarmingsoplossing

Wanneer je de kantoorruimte aangenaam probeert te verwarmen met de radiator in het centrale verwarmingssysteem, kom je er achter dat de baas over dat systeem beneden in de woonkamer zit. De instelling op de kamerthermostaat bepaald of de cv-ketel warmte produceert. Dus moet je die een aantal graden hoger zetten om op het kantoor warmte te krijgen. Warmte regelen kan niet, dus is het te warm of te koud. Maar dat wordt niet het enige probleem. Door de thermostaat hoger te zetten voor de kantoorplek, warmt het hele huis op terwijl daar geen enkele noodzaak voor is. Zonde van deze energie wat ook nog eens leidt tot hogere energiekosten.

Thuiskantoor dé plek voor lokale elektrische verwarming

Als er een plek in huis als de meest ideale plek voor lokale elektrische verwarming aangemerkt kan worden, dan is het de thuiskantoorplek wel. Alleen daar verwarmen wanneer er in gewerkt wordt en nergens anders. Als we thuiswerken als nadeel beschouwen dan moeten we van dit nadeel maar ons voordeel maken. Vele Nederlanders klaagden dagelijks over het thermisch klimaat in de ook al niet zo populaire kantoortuin van hun werkgever. Daar kan u met elektrische verwarming in één keer een einde aan maken.

Door bewust te kiezen voor of luchtverwarming d.m.v. een elektrische convector of kies je een elektrische radiator, die luchtwarmte combineert met stralingswarmte, of ga je voor de pure stralingswarmte van een elektrisch infrarood paneel. Een ding is zeker je krijgt je eigen warmte op het juiste moment en op de juiste plaats. De mogelijkheden en de specifieke eigenschappen van alle drie de mogelijkheden nemen hieronder voor je door.

De elektrische convectoren Elegance Plus en Robuust Smart Eco

Onze serie convectoren geeft u de mogelijkheid te kiezen voor eenvoudige invulling of voor een iets luxere. De ELEGANCE Plus is een fraai ontworpen convector met een vlakke voorplaat en ingebouwde klokthermostaat. De convector is zelfs voorzien van open raam detectie, waardoor hij geen onnodige energie verbruikt. Kiezen voor de ROBUUST Smart Eco is kiezen voor een wat meer standard model.

Convectoren zijn zeer geschikt om kleine verblijfsruimten te verwarmen. Convectoren produceren warme lucht. Opgewarmde lucht gaat stijgen en zorgt voor circulatie. Het warmst is het aan het plafond het koudst aan de vloer. Het levert ook verplaatsen en circulatie op van stof. De combinatie met luchttoevoer via het raamrooster is geen gelukkige. Met convectie brengen we de totale luchtkolom van de ruimte op de gewenste temperatuur en dat is in een kleine verblijfsruimte het meest nuttig. Bedenk wel dat als je het bureau boven een convector plaatst, de opgewekte warmte niet kan stijgen en circuleren. Hierdoor gaat een belangrijk deel van de functie en efficiëntie verloren.

De Elektrische radiatoren MONDO, SUBLIME Plus en MODERN Plus

Kiezen voor een van deze drie radiatoren is kiezen op basis van smaak en prijs. De MONDO is onze nieuwste elektrische radiator en specifiek voorbereid op de taken voor het verwarmen van het thuiskantoor. Met een eigen ingebouwde thermostaat kiest u de gewenste tijden en temperaturen. De aanwezigheids- en open raamsensor zorgen dat er onnodige warmte en energie verloren gaat. De SUBLIME en MODERN hebben dezelfde functionaliteiten. Een eigen regeling met 3 comfortniveaus, een open raamsensor en een timerregeling. Welke keuze je maakt heeft vooral met smaak te maken.

De naam radiator suggereert dat hij stralingswarmte levert. Dat klopt maar deels. Cv-radiatoren bestaande uit 2 of meer platen leveren maar 20% a 30% stralingswarmte, de rest is convectiewarmte. Cv-radiatoren bestaande uit 1 plaat leveren het grootste aandeel stralingswarmte, 50% stralingswarmte en 50% convectiewarmte. Onze elektrische radiatoren leveren allemaal tenminste 50% stralingswarmte. Stralingswarmte wordt nog altijd als de meest behaaglijke warmte ervaren. In grotere verblijfsruimte is een combinatie van stralings- en convectiewarmte dan ook de beste invulling voor een aangenaam werkklimaat.

Elektrische infrarood panelen STRONG, GLASS en MESA

Kies je voor pure stralingswarmte dan zijn de STRONG en GLASS serie daar uitstekend voor geschikt. Kiezen wordt vooral bepaald door smaak. Ga je voor de strakke aluminium STRONG in wit of zwart of ga je voor het melkwitte glaspaneel GLASS. Beide series leveren ja aangename stralingswarmte op de werkplek zonder dat de hele luchtkolom in de ruimte opgewarmd wordt. Stralingswarmte geeft aangename warmte op aangestraalde delen. Zit u aan het bureau, dan zullen schoot en benen minder warmte beleving ervaren. Daarom kunnen deze panelen gecombineerd worden met onze MESA panelen. De panelen zijn speciaal ontwikkeld voor extra comfort bij zittende werkzaamheden en worden onder het bureaublad gemonteerd. Deze combinatie zorgt voor een zeer aangename verwarmde werkplek.

 

workspace contact offerte NTA8800