Elektrisch verwarmen van de entree

De entree of hal is een vreemde plek om te verwarmen. We verblijven er kort of lopen er doorheen naar boven of naar buiten. Alle warme lucht die we erin steken lekt direct weg als de buitendeur open gaat of stijgt op convectie basis het trapgat in naar boven. Maar teveel temperatuurverschil met de aangrenzende woonkamer is ook weer nadelig. Op het moment dat je de deur open doet kan dit het comfort van de woonkamer beïnvloeden. Welke mogelijkheden zijn dan het beste voor de entree?

Verwarmen met lucht of met straling

Als we inzomen op wat het nuttigste is, dan komen we uit op een grootste aandeel stralingswarmte. Stralingswarmte warmt via infrarood alle aangestraalde massa op. Dat betekent dat muren en wanden deze warmte absorberen om het vervolgens als infrarood en convectie langzaam af te geven. Deze warmte lekt veel minder weg dan opgewarmde lucht via luchtverwarming met convectoren. Geheel met infrarood is de entree ook niet eenvoudig te verwarmen, daarom is een elektrische radiator die een goede verdeling straling- en convectiewarmte realiseert hier de beste keuze. Hiermee wordt de verdeling tussen stralings- en convectiewarmte goed ingevuld. De ruimte kan dan op een lagere temperatuur worden ingesteld.

Ruimte besparend

De meeste entrees zijn in vierkante meters beperkt en dat betekent dat de ruimte voor een verwarmingspaneel ook niet al te groot is. Een traditionele horizontale radiator kan dan te veel nuttige ruimte innemen. Daarom kan de keuze voor een verticale radiator wellicht een betere zijn. Bovendien geeft een verticale radiator over een grotere hoogte stralingswarmte aan ons en de wanden af. Welke elektrische radiator je ook kiest, ze zullen minimaal 50% stralingswarmte afgeven.

Welke elektrische radiator opties zijn er?

U kan kiezen de uit elektrische radiator MONDO, SUBLIME, MODERN of totaal anders met de STORAGE ONE. De MONDO en de MODERN zijn uitsluitend als horizontaal modellen te gebruiken. De SUBLIME en de STORAGE ONE kunnen naast horizontale modellen ook als verticale geleverd worden. Alle radiatoren hebben een eigen individuele temperatuurregeling waardoor de radiator lokaal is te gebruiken zonder invloed van andere verblijfsruimten. De exoot in deze is de STORAGE ONE, deze radiator slaat tijdens het aanwarmen veel warmte op in de geïntegreerde steen. Na uitschakeling geeft hij daardoor nog lange tijd warmte af aan de omgeving. Daarnaast is de voorplaat geribd waardoor het verwarmde oppervlak twee keer zo groot is als bij een vlakke plaat.

Toepassing in oude woningen

Dat een elektrische radiator in een entree van een oude woning nog meer behoefte heeft aan een flinke dosis stralingswarmte, komt door het hoge verlies van warmte via lucht. Wanneer d.m.v. straling vloer, wanden en plafond goed zijn opgewarmd is het verlies van warme lucht eenvoudiger te compenseren omdat de vloer, wand en plafond deze warmte in trage vorm af blijven geven. Een elektrische radiator met en hoog stralingsaandeel is hier dan ook de juiste keuze.

workspace contact offerte NTA8800